Rietdekkersbedrijf ´t Eiland
Welkom bij
Open Kap, Traditioneel gebonden


Bij een traditioneel gebonden dak wordt de rieten dakbedekking aangebracht op een sporenkap. Op de sporen worden rietlatten (25 x 35 mm) bevestigd met een onderlinge afstand van gemiddeld 280 mm, hart op hart (h.o.h.). De h.o.h.-afstand van de sporen is 400 tot 600 mm. Aan de onder- en bovenkant van de kap en ook bij detailleringen (dakramen, dakkapellen) worden de rietlatten korter bij elkaar bevestigd.

Aan de onderkant (dakvoet) wordt de eerste rietlat aangebracht op 200 mm van het knijpdeel (zie hierna). De tweede en derde rietlat komen resp. op 150 mm en 300 mm van de eerste rietlat. De bovenste rietlat bij de nok moet zo hoog mogelijk worden bevestigd; hieronder komt een rietlat op 150 mm van de bovenste rietlat. De derde rietlat komt op 180 mm van de tweede.

Aan de muurplaat en de opgaande gevels moet een "knelling" (ook wel knijpdeel genoemd) aanwezig zijn. Op de rietlatten wordt door de rietdekker een zogenoemde spreilaag gelegd, bestaande uit recht lang riet of rieten matten. Deze laag is bedoeld om te voorkomen dat de pluimen van het dekriet onder de rietlatten terecht komen. Op de spreilaag komt het dekriet te liggen. Het riet wordt op de rietlatten vastgebonden met spandraden (gegalvaniseerd staaldraad, 6 mm) en binddraden (roestvast staal, 1,1 mm).

Voor het vastbinden van het riet gebruikt de rietdekker traditioneel rietdekkersgereedschap, de goot en naald.
Informatie

Voor meer informatie omtrent het rietdekken of voor de aanvraag van een offerte, verzoeken wij u om ons via e-mail een bericht te sturen of ons te contacteren op onderstaande contactgegevens.

Rietdekkersbedrijf 't Eiland

Ruigeweg 106
1751 HJ SCHAGERBRUG
Tel: 0224 571605
Mob: 06 25483280

info@rietdekkersbedrijf-eiland.nl